Itališka kiaušinienė Frittata

Krauna...
(0 / 5)

Gian Luca siūlo rytą pradėti nuo sočios itališkos kiaušinienės Frittata. Ji yra kepama orkaitėje su įvairiais priedais – mėgstamomis daržovėmis, sūriais, vytintu kumpiu, dešrelėmis ir t.t. Rinkitės savo mėgstamiausius arba tiesiog tai, ką randate šaldytuve. Šį patiekalą pagaminti labai paprasta – pakanka apkepti daržoves, sudėti kitus priedus į kepimo indą, užpilti kiaušinio plakinio, šaunam į orkaitę ir netrukus jau galima mėgautis nuostabiai kvepiančiais pusryčiais.

Jums reikės

Gaminame

  • Baklažaną ir cukiniją supjaustyti griežinėliais ir apkepti ant griliaus. Pomidoriukus įdėti į kepimo formelę, apšlakstyti balzaminiu actu bei aliejumi, apibarstyti druska bei pipirias. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais, Įmaišyti parmezano sūrio bei dalį smulkinto fetos sūrio. Į kepimo formą ar kelias mažas formeles sudėti grilintą baklažaną ir cukiniją, užpilti kiaušinių plakiniu ir ant viršaus užberti likusio fetos sūrio. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Ciabatta duoną supjaustyti griežinėliais ir paskrudinti ant grilio keptuvės. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, paskaninti pipirais ir ant kiekvienos riekelės uždėti po parmos kumpio riekelę. Iškepusią fritatą patiekti su keptais pomidoriukais, salotomis, apšlakstytomis alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, bei paskrudinta duona ciabatta.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis