D. Mikuckaitė: vietoje kelionių – kulinariniai eksperimentai

Daiva Mikuckaitė – keliautoja, fotografė, o nuo šiol, kaip pati juokiasi, – ir savo baltosios virtuvės šefė. Drauge su ja šiandien keliausime po Provansą. Mus lydės nuostabūs Prancūzijos peizažai – tolumoje švelniai banguojančios kalvos, horizonto liniją paryškinančios kiparisų eilės, alyvmedžių giraitės, vynuogynai, viduramžių pilių bokštai. Ir jau savaime suprantama – iš tolo mėlynuojantys kvapiųjų levandų

Daugiau

R. Šniolienė: valgome tam, kad gyventume skaniau

Maisto tinklaraštininkė Renata Šniolienė dažnai save vadina… Lape. Mat jos mergautinė pavardė yra Lapėnaitė. „Dabar būti Lape – visai kas kita nei vaikystėje, – juokiasi www.kumutesvirtuve.lt svetainės kūrėja. – Bet mokykloje mane visi erzindavo, labai išgyvenau. Tad jau suaugusi bandžiau pakeisti tą vaikišką negatyvą į suaugėlišką pozityvą. Tapau Kūmute, mėgstančia paeksperimentuoti virtuvėje.“ – Jūsų eksperimentų

Daugiau

A. Petronienė: dalijuosi savo kelione per maisto pasaulį

Mėgstantiems skaniai pavalgyti sveikas gyvenimo būdas ir skanus maistas dažnai atrodo nesuderinami dalykai. Tačiau tinklaraštininkė Aušra Petronienė, besidalijanti sveiko maisto idėjomis ir receptais, įsitikinusi bei kitiems mėgina parodyti, kad jis gali būti skanus, estetiškas, suteikiantis energijos ir lengvumo. Staigios permainos A.Petronienė juokauja, kad jos meilė maistui gimė labai seniai ir buvo tokia stipri, kad vienu

Daugiau

A. Dzeranova: mano laimė – ne piniguose, o kokybiškas gyvenimas

“Jei kas anksčiau būtų pasakęs, kad ateityje turėsiu sveiko maisto kepyklėlę, tuo nė už ką nebūčiau patikėjusi”, – sako Agnė Dzeranova, advokatės krėslą iškeitusi į duonos krosnį. Gimus vaikams, jos šeima ėmė skirti daugiau dėmesio, kad visi maitintųsi kuo sveikiau. Be duonos – nė žingsnio Pabaigusi studijas – Mykolo Romerio universitete įgijo teisės bakalaurą –

Daugiau

Interjero dizainerė K. Grybaitė meilę Italijai pajuto per maistą

Interjero dizainerę Kristiną Grybaitę užklumpu gaminant labai įdomų patiekalą “Fiori di zucca”. Kepti cukinijų žiedai – vienas skaniausių delikatesų Italijoje, o šis kraštas – Kristinos mylimiausiųjų sąrašo viršūnėje. Gal todėl ir mūsų pokalbis pasisuka apie italų maisto gaminimo, valgymo kultūrą, aistringą italų temperamentą, jų meilę gyvenimui. – Ne kartą spaudoje esate pasisakiusi interjero klausimais, bet

Daugiau

L. Garšvaitė: atrasti lietuviams tinkamą aštrumą – nelengva užduotis

Kas vieniems lietuvaičiams yra aštru, kitiems – anaiptol. Todėl “Piprės ūkio” įkūrėja Laura Garšvaitė, paklausta, ar jos siūlomi pagardai su aštriausiomis datulinėmis ir Chalapos aitriosiomis paprikomis yra labai aštrūs, dažniausiai tiesiog pasimeta. Moteris pripažįsta, kad įtikti lietuviams – nelengva užduotis. – Pradėkime sekti “Piprės ūkio” istoriją nuo pradžių. Sakėte, kad viskas prasidėjo labai seniai, dar

Daugiau

I. Šidlaitė: rauginti galima viską

Kultūros istorijos studijas baigusi, tačiau žolelių ir lauko gėrybių specialiste tapusi Ieva Šidlaitė džiaugiasi, kad pagaliau rauginimo vajus pasiekė ir Lietuvą. “Rengiu rauginimo kursus, tad sprendžiu pagal žmonių susidomėjimą jais”, – sako knygos “Natūralus rauginimas” autorė, anksčiau surinkdavusi vos kelias grupes per metus, o dabar rauginių gamybos patirtimi vos spėjanti dalytis su visais norinčiais. –

Daugiau

Įkarštį pagavęs grilio sezonas: patiekalų receptai ir veganams, ir vegetarams

Artėjant dar vienam šiltam savaitgaliui, norisi kuo dažniau būti gamtoje, o buvimas gamtoje neatsiejamas nuo iškylų bei grilio.  Nors dažniausiai esame pripratę ant grilio kepti kepsnius, šašlykus ar kitus mėsos gaminius, nepamirškime ir skanių daržovių, sūrių bei vaisių receptų. „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalinasi receptais, kurie puikiai tinka ne tik šalia mėsos, tačiau

Daugiau

Grilio kepimo čempionai dalijasi šašlykų marinavimo receptais: apsilaižysite pirštus

Kaip paruošti lietuvių pamėgtus šašlykus, kad netektų raudonuoti prieš svečius, o jų skonis verstų apsilaižyti pirštus? Šie klausimai šiltuoju metų laiku kyla ne vienam. Interneto platybėse galime rasti aibę šašlykų marinavimo receptų, tačiau kokį receptą naudoja grilio profesionalai? Anot Europos ir pasaulio barbekiu čempionatų prizininkės, Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narės Halinos Bovševič, pirmasis uždavinys ruošiantis

Daugiau

L. Rimgailė: esu priklausoma nuo saldumynų. Ir savęs nekaltinu

“Galbūt pyragėlis ir nepadarys mūsų laimingų, tačiau tikrai pakels nuotaiką, nuskaidrins dieną ir taip bent kažkiek sustiprins laimės pojūtį”, – šypsosi vilnietė Liucina Rimgailė. Ji žino, ką sako: moteris savo pomėgį ir silpnybę saldumynams pavertė verslu – kuria nuostabių skonių desertus, yra receptų knygos autorė, tinklaraštininkė. – Retas žmogus išdrįsta viešai išpažinti savo priklausomybes, o

Daugiau
x

Pamirštas slaptažodis