Mini tartaletės su slyvomis ir naminiais ledais

Krauna...
(2 / 5)

Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas prisimena senąsias ir turbūt kiekvienuose namuose esančias tartalečių formeles ir pagamino fantastišką desertą su karamelizuotomis slyvomis. O kad būtų dar gardžiau, parodė, kaip labai lengvai ir greitai pasigaminti naminius bananinius ledus. Ir štai turime klasikinį duetą – karštas tartaletes su šaltais ledais.

Jums reikės

  • Tešlai:
  • Karamelizuotoms slyvoms:
  • Kremui:
  • Naminiams bananiniams ledams:

Gaminame

  • Sviestą išmaišyti su biriais ingredientais iki vientisos masės. Supilti pieną ir kiaušino trynį bei maišyti, kol masė taps blizgi ir vientisa. Leisti tešlai „pailsėti“ apie 1 val. šaldytuve. Rudąjį cukrų supilti į keptuvę ir nemaišant išlydyti. Tuomet įmaišyti sviestą, sudėti pusiau perpjautas slyvas ir sumažinus kaitrą palikti karamelizuotis, kol suminkštės. Keptuvę uždengti. Kremui pakaitinti sviestą. Likusius kremui skirtus ingredientus supilti į indą ir išplakti. Po truputį ir plakant supilti karštą sviestą. Tešlą iškočioti 3-4 cm storio. Formeles ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir padengti tešla. Įdėti karamelizuotą slyvą ir užpilti kremu. Kepti orkaitėje 160°C temperatūroje apie 30 min. Ledams pradžiai sušaldyti smulkiai pjaustytus bananus. Tuomet juos suberti į virtuvinį kombainą ir sumalti iki miltų konsistencijos. Įberti cukraus pudros ir po truputi pilant grietinėlę malti iki vientisos ledų masės. Tartaletes valgyti šiltas su ledais.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis