Vaikų pusryčiai: ką turėtų žinoti tėvai?

Sveiki pusryčiai – svarbi dienos pradžia kiekvienam – tiek suaugusiajam, tiek vaikui. Tačiau dažnai mažųjų nenoras valgyti sukelia daug streso tiek tėveliams, tiek ir patiems vaikams. O pusryčiauti būtina. Kaip elgtis, kad kiekvienas rytas netaptų karu virtuvėje – pataria mitybos specialistė, VšĮ „Sveikatai palankus“ vadovė Raminta Bogušienė. Kodėl pusryčiauti būtina? Vaikai, kurie nevalgo pusryčių, neturi

Daugiau

Mitybos specialistė patiekalus šventiniam stalui siūlo gaminti garuose

Šventinis laikas kasmet lemia naujus iššūkius. Kuo nustebinti draugus ir artimuosius, ką dėti ant stalo, kad pradžiugintume svečius? Nors internetas lūžta nuo receptų ir patarimų, sveikos mitybos specialistai sako, kad nebūtina vaikytis tendencijų. Garuose keptas maistas gali tapti tikru kalėdiniu atradimu, jei tik tam skirsite šiek tiek laiko ir iš anksto paruošite namų darbus. Eksperimentuoti

Daugiau

Aistringa meilė maistui – ne iš pirmo žvilgsnio

– Prisiminkite save vaikystėje. Galbūt kulinarijos paslaptimis su jumis dalijosi mama, močiutė ar kitas artimas žmogus? – Labai norėčiau turėti gražią istoriją apie tai, kaip su mama miltuotomis nosimis kepėme pyragus. Deja, taip nebuvo – mano istorija daug paprastesnė. Meilės ir dėmesio maistui mano šeimoje niekada nebuvo, o ir aš pati, gyvendama su tėvais, gaminti

Daugiau

Trys mitybos specialistės V. Kurpienės receptai kitokiam Velykų stalui

Velykų stalas valgantiems pateikia gerokai mažiau iššūkių nei Kalėdos, aiškina žinoma mitybos ir sveikos gyvensenos specialistė Vaida Kurpienė. Pasak jos, taip yra todėl, kad pagrindinis šventinio savaitgalio patiekalas – sotumą suteikiantis, bet mažai kalorijų teturintis kiaušinis. Tačiau per Velykas specialistė siūlo visai šeimai vietoje tradicinių patiekalų išbandyti naujus ar pagamintus kitokiu, nei įprastu būdu, patiekalus

Daugiau
x

Pamirštas slaptažodis