Tiramisu tortas

Krauna...
(0 / 5)

Italija, Italija, Italija! Kas gali būti geriau už skanius itališkus patiekalus, pagamintus namuose? Konditeris Ali Gadžijevas kviečia pasigaminti tiramisu.

Jums reikės

  • Kakavinei biskvito masei:
  • Vaniliniam mascarpone kremui:
  • Kavos sirupui:

Gaminame

  • Kiaušinius ir kiaušinių trynius kartu išplakti su 60 g cukraus iki purumo. Baltymus išplakti su kita dalimi cukraus iki standžių putų. Sudėti kakavą bei miltus ir plakti iki vientisos masės. Abi mases lengvai permaišyti kartu. Tortui reikės 3 biskvitų, taigi tešlą reikia dalinti į tris dalis. Šio kiekio pakaks trims 18 cm skersmens biskvitams. Kepti 180°C apie 10min. Kremo gamybą pradėti nuo sirupo. Cukrų ir vandenį supilti į prikaistuvį ir kaitinti iki 118°C temperatūros. Trynius plakti šluotele ir lėta srovėle nuplikyti sirupu (sirupą pilti plona srovele katiliuko sienele). Plakti iki standžių putų. Į masę sudėti permaišytą mascarpone kremą ir šiek tiek paplakti iki vientiso kremo. Formuojant tortą pirmiausia reikia pasirupuoti kavos sirupu biskvitus. Ant biskvito formuoti kremą ir taip trimis aukštais. Torto viršų apiberti kakava.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis