Rizotas su moliūgais

Krauna...
(0 / 5)

Itališka klasika – tai rizotas, kuris vertinamas visame pasaulyje ir jo variacijų gali būti įvairiausių. Gian Luca siūlo pasigaminti rizotą su moliūgais.

Jums reikės

Gaminame

  • Rizoto gamybą reikia pradėti nuo sultinio – į verdantį vandenį įdėti sultinio kubelius, išmaišyti ir palikti. Moliūgą nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Taip pat smulkiai supjaustyti svogūną. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti svogūną. Tuomet sudėti moliūgą ir dar šiek tiek pakepinti. Supilti ryžius ir kepti, kol jie taps beveik skaidrūs (viduryje dar matoma balta širdelė). Tuomet supilti vyną. Po dviejų minučių pradėti pilti verdantį sultinį. Pradžiai įpilti du samčius. Rizoto virti ant vidutinės kaitros pastoviai maišant. Nugaravus skysčiui po truputį pilti sultinį. Tai užtruks apie 15-20 min. Kai ryžiai suminkštėja ir tampa apvalūs, įdėti sviestą ir permaišyti. Įpilti šlakelį Saporoso balzaminio acto ir įdėti kelis baziliko lapelius. Serviruoti lėkštėje. Rizotą paskleisti joje plonu sluoksniu. Pagardinti Saporoso balzaminiu actu, druska ir pipirais.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis