Šokoladinis keksas

Krauna...
(0 / 5)

Jums reikės

Gaminame

  • Vandens vonelėje dubenėlyje iki vientisos masės ištirpinkite sviestą ir plytelę šokolado, nukelkite, kad pravėstų. Į kitą dubenį sudėkite išsijotus miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir sumaišykite. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į trynius berkite žiupsnį druskos ir išplakite iki pabals. Į baltymus suberkite cukrų ir išplakite iki standžių putų. Į išplaktus trynius supilkite pravėsusią šokolado–sviesto masę, sudėkite jogurtą ir sumaišykite. Tada truputį vis išmaišant sudėkite miltų mišinį. Neišsigąskite, jei tešla gausis kietoka – įmaišius išplaktus baltymus ji taps skystesnė. Paskutinis akcentas prieš pašaunant pyragą – suberkite ir išmaišykite tarkuotas apelsino žievelės. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą torto formą (26 cm skersmens) ir kepkite 50 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepė, patikrinkite įsmeigusios medinį pagaliuką: jei jis bus sausas – pyragą galite traukti iš orkaitės. Kol pyragas kepa, vandens vonelėje įstatytame dubenėlyje ištirpinkite likusį šokoladą, įpilkite šiek tiek pieno ar įmeskite nedidelį gabaliuką sviesto tam, kad šokolado masė būtų skystesnė – ja aptepkite iškepusį pyragą. Jo viršų papuoškite uogomis, nesvarbu, kokiomis: tiks avietės, braškės, šilauogės, šviežios ir šaldytos. Pyragą skanu valgyti su ledais. Jei norite prabangesnio varianto, pyragą perpjaukite išilgai ir pertepkite plakta grietinėle. Kad šis kremas būtų standus, naudokite riebią 30 proc. grietinėlę, cukraus dėkite pagal skonį.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis