Rizotas su smidrais

Krauna...
(0 / 5)

Jums reikės

Gaminame

  • Svogūnus supjaustyti ir sukapoti peiliu ypatingai smulkiais kubeliais, kad jie nebūtų didesni, nei ryžių grūdeliai. Smidrus nuplauti ir supjaustyti 1 cm pločio ritinėliais. Viršūnėles palikti nepjaustytas. Puode užvirti 1 l vandens ir jame ištirpinti daržovių sultinio kubelį. Į gilesnę keptuvę įpilti aliejaus, suberti svogūnus ir lėtai apkepinti ant vidutinės kaitros, kol svogūnai suminkštės. Tada suberti smidrus, išmaišyti ir pakepinti porą minučių. Suberti ryžius, padidinti kaitrą ir nuolat maišant pakepinti, kol ryžiai pasidarys skaidrūs ir grūdelių viduryje matysis balta šerdelė. Tada įpilti pusę stiklinės balto vyno ir išmaišyti. Sumažinti kaitrą, įpilti samtį sultinio ir virti bei nuolat maišyti. Kai nugaruoja drėgmė, vėl įpilti po samtį sultinio. Taip nuolat maišant virti iki 20 minučių ir išjungti kaitrą, kai ryžiai dar būna šiek tiek kietoki – „al dente“. Tada užberti druskos, maltų juodųjų pipirų ir išmaišyti. Įdėti sviestą, suberti 100 g tarkuoto sūrio, nemaišyti ir uždengti. Palikti penkioms minutėms pastovėti. Smidrų viršūneles apkepinti ant sviesto. Atidengti keptuvę, išmaišyti ištirpusį sūrį ir sviestą. Patiekti lėkštėse, apibarstyti smidrų viršūnėlėmis ir likusiu tarkuotu sūriu.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis