Rauginti agurkai su ąžuolų ir vynuogių lapais

Krauna...
(5 / 5)

Agurkus visi, net ir nelabai besidomintys rauginimu, tikrai bent sykį gyvenime yra raugę. Ir žino, kad į juos reikia dėti krapų, česnakų, serbentų arba vyšnių lapų. Tam, kad būtų skanūs, traškūs ir neperrūgtų. O aš mėgstu dėti vynuogių ir ąžuolų lapų. Visų pirma, todėl, kad jų turiu labai daug, o antra – šie lapai agurkams suteikia ne tik traškumo, bet ir šiek tiek karstelėjusio skonio, kurį aš be galo mėgstu.

Jums reikės

Gaminame

  • Agurkus nuplauname, ant rauginimo indo dugno dedame keletą ąžuolų ir vynuogių lapų, česnako skiltelę. Sudedame agurkus. Ant viršaus uždedame krapų stiebą, česnaką, likusius lapus ir paslegiame. Paliekame 3–5 dienas kambario temperatūroje, o tuomet jau galime valgyti. Jei lapų turime daugiau, agurkus galime su jais sluoksniuoti. O jei norime itin gražaus, neįprasto ir kiek pikantiškesnio skonio agurkų, kiekvieną atskirai įvyniojame į vynuogių lapus. Beje, raugintus vynuogių lapus irgi galima valgyti arba panaudoti maisto gamyboje – į juos vyniojame įdarą ir darome mažus rytietiškus balandėlius (dolma).

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis