Nežinote kuo pagardinti duonelę, duoniukus ar daržovių pagaliukus? A. Dzeranova siūlo išmėginti morkų, graikinių riešutų ir raudonųjų lęšių užtepėlę. Veganiška, be glitimo, daug baltymų turinti ir ypatingo skonio užtepėlė, kuri tobulai tiks užkandžių stalui.
Nuluptas ir supjaustytas morkas apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir kario prieskoniais bei iškepkite orkaitėje, kol apskrus. Išvirkite lęšius, pakepinkite smulkintus graikinius riešutus. Maisto smulkintuvu sutrinkite morkas, šaukštą alyvuogių aliejaus, lęšius, kalendrą, "tahini" pastą, susmulkintą česnaką, druską, pipirus, citrinų sultis. Po kelių minučių įdėkite ir graikinius riešutus ir dar kartą susmulkinkite. Jeigu reikia, galite įpilti šiek tiek vandens. Pagamintą užtepėlę tepkite ant duonelės, duoniukų arba ragaukite su daržovių pagaliukais.