Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Krauna...
(0 / 5)

Temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia išsikepti tradiciškai skambančius, tačiau gerokai nuo „originalo“ nutolusius žuvies kotletukus.

Jums reikės

  • Kotletukams:
  • Padažui:

Gaminame

  • Pirmiausia reikia pasiruošti padažą: sumaišyti jogurtą su žiupsneliu krapų, druskos, pipirų ir tarkuota citrinos žievele. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad jogurtas sugertų visų prieskonių skonius. Į virtuvinį smulkintuvą sudėti virtas bulves, kubeliais smulkintą menkę, krevetes, špinatus, įmušti kiaušinius, suberti džiuvėsėlius, įberti druskos ir pipirų. Viską sumalti iki vientisos masės. Geriausia naudoti nešaldytą žuvį ir krevetės, kad savyje turėtų mažiau drėgmes, nes tešla gali gautis per skysta ir reikės įdėti daugiau džiuvėsėlių ar net miltų. Šlapiomis rankomis formuoti kotletukus ir apvolioti juos džiuvėsėliuose. Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Galima papildomai pasiskrudinti krevečių patiekalo dekoravimui. Patiekti su jogurtiniu padažu.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis