Mėlynių keksas su citrininiu glajumi

Krauna...
(0 / 5)

Jums reikės

  • Tešlai
  • Citrinų glajui

Gaminame

  • Sumaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais ir druska, atidėkite. Kitame dubenyje plakikliu iki purios masės išplakite minkštą sviestą su cukrumi ir citrinos žievelėmis. Plakdami vis įmuškite po vieną kiaušinį. Supilkite pasukas ir vanilinį cukrų, išplakite. Pridėkite dalimis miltų mišinį, gerai išsukite. Mėlynes nuplaukite, gerai nusausinkite ir sumaišykite su 2 šaukštais miltų. Tada jas atsargiai įmaišykite į tešlą. Jei kepsite metalinėje formoje, ištepkite ją minkštu sviestu ir pabarstykite miltais – lengviau išimsite iškepusį keksą. Supilkite tešlą į paruoštą formą ir išlyginkite viršų. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus. Iškepusį keksą atvėsinkite formoje, tuomet išimkite iš jos, perkelkite ant grotelių ir gerai atvėsinkite. Pasiruoškite glajų: miltelinį cukrų, citrinų sultis, pieną ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisos tirštos masės. Jei glajus per tirštas – įpilkite citrinų sulčių ir pieno, jei per skystas – miltelinio cukraus. Glajų užpilkite ant kekso, pabarstykite viršų mėlynėmis. Pateikite tik glajui sustingus.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis