Išvirkite sultinį. Vištienos mėsą nuplaukite, supjaustykite gabalais, įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Nugraibykite iškilusias putas, tada sudėkite susmulkintas prieskonines daržoves, prieskonius ir virkite ant lėtos ugnies apie valandą arba kol mėsa taps minkšta. Išvirtą mėsą išimkite. Paruoškite įdarą. Maltą jautieną ar kalakutieną sumaišykite su kapotais svogūnais, česnakais, prieskoniais. Iš tešlai skirtų produktų suminkykite elastingą, minkštą tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę ir palikite valandą pastovėti, kad išbrinktų, paskui iš jos iškočiokite ploną lakštą ir išspauskite nedidelio skersmens skrituliukus. Ant kiekvieno skrituliuko dėkite po šaukštelį paruošto įdaro, trupučiu vandens sudrėkinkite tešlos kraštelius aplink mėsą ir, sulenkę pusiau kraštus, sulipinkite. Puiku, jei turite koldūnams gaminti skirtą formą, darbas eisis sparčiau. Paruoštus koldūnus sudėkite į verdantį sultinį ir, kai iškils į paviršių, virkite apie 7–10 min. Patiekite sriubos dubenėliuose su sultiniu, pagardinkite šviežiomis kapotomis petražolėmis, grietine.