Malta mėsa įdaryti baklažanai

Krauna...
(0 / 5)

Baklažanai traukia akį neįprasta, beveik juoda spalva, į kiaušinį panašia ovalia forma. Nors šios daržovės lietuviams puikiai pažįstamos, ant kasdienio pietų stalo atsiranda labai retai. “Gal žmonės nežino, kokios jos vertingos, ką skanaus galima iš jų pagaminti?” – svarsto agronomė doc. dr. Audronė Žebrauskienė.

Jums reikės

Gaminame

  • Baklažanus perpjaukite pusiau, išimkite minkštimą, palikite maždaug 7 mm storio sieneles. Baklažanų minkštimą supjaustykite kubeliais, morką stambiai sutarkuokite. Iš minkštimo, maltos mėsos, susmulkintos šoninės, pomidorų, sutrinto česnako, morkų ir prieskonių paruoškite įdarą. Baklažanų puseles aptepkite aliejumi, pridėkite įdaro ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 30 min. Prieš baigdami kepti ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis