Makaronų pyragas

Krauna...
(0 / 5)

Išteisinus ir išbraukus makaronus iš kenksmingų produktų sąrašo, jie vėl tapo mūsų kasdienės mitybos dalimi. “Viskas priklauso nuo to, iš kokių miltų pagaminti, kaip išvirti, paruošti, patiekti makaronai, be to, pastaruoju metu jie gaminami ne tik iš įprastų kvietinių miltų – naudojami skirtingi grūdai”, – sako Vilniaus technologijų mokymo ir reabilitacijos centro virėjų specialybės mokytoja, maisto tinklaraščio Priestalo.lt autorė Daiva Kovzan.

Jums reikės

Gaminame

  • Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ir joje pakepinkite smulkintą kalakutieną ir jautieną, pagardinkite kapotais česnakais, druska, pipirais, išmaišykite ir kepkite apie minutę. Supilkite iki vientisos masės sutrintus pomidorus ir 20 min. troškinkite ant vidutinės ugnies. Makaronus virkite pusę nurodyto laiko, nukoškite, perliekite šaltu vandeniu. Kepimo indą patepkite aliejumi, pabarstykite trupučiu tarkuoto parmezano. Makaronus sustatykite stačiai, ant jų užpilkite mėsos padažą. Pyragą kepkite 15 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Tada ant jo viršaus paskirstykite mocarelą ir kepkite dar 10–15 min. arba kol sūris parus. Išimkite iš orkaitės, viršų pabarstykite smulkintais bazilikais ir likusiu parmezanu. Prieš pjaustydami ir patiekdami, leiskite ant stalo pyragui 10 min. pastovėti.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis