Lazdyno riešutų „makaronada“ su šviežiomis avietėmis

Krauna...
(0 / 5)

Ingredients

  • Sausainiam
  • Plikytam kremui
  • Papuošimui

Gaminimas

  • 1

    Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.

  • 2

    Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti vienodo skersmens (stiklinės dydžio), apskritimo formos sausainius.

  • 3

    Kepti 15 minučių iki 140°C įkaitinoje orkaitėje. Iškepusius išimti iš skardos ir atidėti, kad gerai atvėstų.

  • 4

    Trynius išplakti kartu cukrumi ir kukurūzų krakmolu.

  • 5

    Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą, įberti vanilinės cukraus pudros ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

  • 6

    Atvėsusį kremą sumaišyti su natūralia lazdyno riešutų pasta iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį.

  • 7

    Sausainius padalinti į dvi lygias dalis ir vieną dalį išdėlioti ant lygaus paviršiaus viršumi į apačią. Ant jų ties krašteliu išdėlioti apskritimu avietes. Aviečių viduriuką naudojantis konditeriniu maišeliu užpildyti kremu.

  • 8

    Pabarstyti cukraus pudra ir uždengti likusiomis sausainių puselėmis be aviečių.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis