Lazdyno riešutų keksas su citrinų konfit

Krauna...
(0 / 5)

Jums reikes

  • Keksui reikės:
  • Konfit reikės:
  • Dekoravimui reikės:

Gaminame

  • Elektriniame kombaine išsukti kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Įdėti natūralios lazdyno riešutų pastos ir gerai išmaišyti. Tada įmušti kiaušinius ir dar kartą išmaišyti iki vientisos masės.

  • Riešutus susmulkinti iki trupinių ir suberti į sviesto masę. Tada suberti miltus, kepimo miltelius ir įtarkuoti citrinos žievelės. Vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

  • Gautą masę sudėti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

  • Iškepusį keksą atvėsinti ir išimti iš kepimo formos. Citrinas supjaustyti vienodo storio (maždaug 0,5 cm) griežinėliais.Prikaistuvyje užvirti vandenį su cukrumi, sudėti citrinos griežinėlius, įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes ir pačią ankštį. Išmaišyti, sumažinti kaitrą ir virti 40 minučių. Retkarčiais pamaišyti, kad neprisviltų. Atvėsusį pyragą dekoruoti iš sirupo išimtais citrinos griežinėliais ir pašlakstyti pačiu sirupu. Apibarstyti netirpia cukraus pudra.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis