Krokuvos varškės pyragas

Krauna...
(0 / 5)

Jums reikės

  • Tešlai
  • Varškės masei
  • Glajui

Gaminame

  • Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų. Sudėkite supjaustytą šaltą sviestą ir kapokite, kol gausite riebius trupinius. Įmuškite kiaušinį, įdėkite trynius ir toliau kapodami maišykite, kol tešla sulips į rutulį. Apgaubkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. Varškę kartu su sviestu kelis kartus permalkite mėsmale, kad būtų vientisa masė. Pusę kiaušinio trynių suplakite su puse kiekio miltelinio cukraus, kol bus puri masė. Plakdami pakaitomis sudėkite trynius ir miltelinį cukrų, turi būti puri masė. Dalimis į ją dėkite varškės masę, kaskart gerai išsukite. Galiausiai suberkite apelsino žievelę, krakmolą, viską labai gerai sumaišykite. Įmaišykite karštu vandeniu nuplikytas razinas. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į varškės masę. Kepimo formą patepkite sviestu, išklokite kepimo popieriumi. Du trečdalius tešlos iškočiokite, išklokite kepimo skardą. Subadykite šakute. Ant tešlos supilkite varškės masę, išlyginkite paviršių. Iš likusios tešlos suformuokite juosteles, iš jų sudėliokite groteles per visą pyrago plotą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol pyragas gražiai paruduos. Pjaustykite tik gerai atvėsusį.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis