Klasikinė Crème brûlée

Krauna...
(0 / 5)

Visiems puikiai žinomą prancūzišką desertą Crème brûlée galima pamatyti daugelio restoranų meniu. Šis desertas yra puikus pasirinkimas vakarienės užbaigimui. Tačiau ar daug kas bando ją pasigaminti namuose? Dažniausiai yra šiek tiek prisibijoma. Tačiau Ali skatina pabandyti, kadangi procesas tikrai nėra toks sudėtingas. Pagaminti neužtrunka, tik reikės kantrybės laukiant, kol iškeps ir atvės. Tačiau tikrai verta pabandyti ir pasimėgauti namine vanile kvepiančiu Crème brûlée.

Jums reikės

Gaminame

  • Puode iki virimo pakaitinti grietinėlę. Iš vanilės ankšties išimti sėklytes ir įdėti į grietinėlę. Taip pat supilti ir cukrų. Šiek tiek pamaišyti, kad ištirptų. Kambario temperatūros kiaušinių trynius atsargiai permaišyti su šluotele, kad masė būtų vientisa, lygi, tačiau ne puri ir be putų. Plakti nereikia, kadangi iškepusi Creme Brulee turi būti lygi, vientisa, be jokių oro tarpelių. Nuolat maišant po truputį pilti grietinėlę. Išmaišyti iki vientisos masės. Jei atsirado putų, galima nukošti. Tuomet išpilstyti į norimus indelius. Juos sustatyti į skardą. Ant skardos užpilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio. Kepti iki 105°C įkaitintoje orkaitėje 1 val. 30 min. Iškepusią atvėsinti, apibarstyti „Crème brûlée“ paviršių cukrumi ir karamelizuoti. Skanaus!

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis