Kiaušinio trynių desertas Zabaione su sausainiais

Krauna...
(0 / 5)

Šefas Gian Luca kviečia pasigaminti jo šeimoje dažnai šventėms gaminamą kiaušinio trynių desertą Zabaione. Jis yra ne tik nuostabaus skonio bet ir lengvai bei greitai pagaminamas, dėl ko yra puikus pasirinkimas šventėms.

Jums reikės

  • Sausainiams:
  • Zabaione kremui:

Gaminame

  • Lazdyno riešutus pakepinti iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kad atšoktų luobelė ir būtų lengva jas pašalinti. Riešutus be luobelės sumalti kartu su 100 g miltų. Sudėti sviestą ir dar permalti, kol ingredientai lygiai pasiskirstys. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki baltų putų ir sumaišyti su miltų ir sviesto mase bei likusiais miltais iki vientisos masės. Tešlą šaukštu išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Kremui į prikaistuvį supilti vyną ir dalį cukraus (15 g). Pakaitinti iki 35°C, kol cukrus pradeda tirpti, ir nukelti nuo kaitros. Trynius išplakti su likusiu cukrumi inde, jį dėti ant garų ir plakti dalimis pilant pašildytą vyną. Taip kaitinti iki 85°C, kol kremas pradeda tirštėti. Tuomet indą su kremu statyti į indą su ledukais ir maišant mažinti temperatūrą, kol pasieks maždaug kambario temperatūrą. Gautą Zabaione kremą supilti į taures ir valgyti kartu su iškeptais sausainiais.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis