Troškiniai yra tobuliausias maistas žiemos metu: viską dedi į vieną puodą – paruošite be vargo, o kartu galima sugalvoti labai maistingą ir kupiną vitaminų patiekalą. Aušra Petronienė rekomenduoja pasigaminti gardų keptų daržovių ir lęšių troškinį.
Supjaustykite kalafiorą, papriką ir saldžiąją bulvę nedideliais gabaliukais, berkite ant kepimo skardos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Česnako galvutę perpjaukite pusiau, įvyniokite į maistinę foliją ir dėkite šalia daržovių. Viską kepkite apie 35 min. 220 °C orkaitėje, reguliariai pamaišydami. Giliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintą svogūną su česnaku. Suberkite raudonėlius, čiobrelįius, bazilikus, maišydami apie minutę pakepinkite. Supilkite pomidorus, sultinį, lęšius. Užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir troškinkite apie 12 min. arba tol, kol išvirs lęšiai. Orkaitėje keptą česnaką įspauskite į maisto smulkintuvą, supilkite pomidorų pastą, balzaminį actą, keletą šaukštų skysčio iš troškinio ir suberkite pusę daržovių. Viską susmulkinkite iki vientisos masės ir pilkite į puodą kartu su likusiomis keptomis daržovėmis. Į troškinį įmaišykite plėšytų lapinio kopūsto lapų ir patroškinkite keletą minučių, kol kopūstas suminkštės. Troškinį patiekite su traškia duona, labai tinka ir parmezanas.