Jautiena su džiovintomis slyvomis

Krauna...
(0 / 5)

Mėsos patiekalus galima ruošti ne tik su bulvėmis ar ryžiais, o paįvairinti garnyrą vaisiais ar uogomis. Labai šaunus ir gausus reikalingų medžiagų derinys – jautiena su slyvomis.

Jums reikės

Gaminame

  • Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Jautieną nuplaukite ir nusausinkite. Česnaką supjaustykite riekelėmis ir prikaišiokite jų į mėsoje padarytus įpjovimus. Prieskonių grūstuvėje sugrūskite lauro lapelius, pipirus, druską ir kalendrą. Prieskonius pašildykite keptuvėje, kad paskleistų aromatą. Supilkite į aliejų, išmaišykite ir gauta mase ištrinkite mėsą. Įkaitinkite sausą keptuvę ir greitai apkepkite mėsą iš visų pusių, paspausdami ją mentele. Ant folijos lapo sudėkite trečdalį slyvų, ant jų – mėsą. Tuomet ją iš šonų ir viršaus apdėkite likusiomis slyvomis. Sandariai užvyniokite foliją, dėkite į skardą, įpilkite truputėlį vandens ir dėkite į orkaitę (ji turi būti jau įkaitinta iki 220 laipsnių). Kepkite 15–20 min. Po to sumažinkite orkaitės kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie valandą.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis