Grybų ir kopūstų pyragas

Krauna...
(0 / 5)

Ingredients

  • Tešlai
  • Įdarui

Gaminimas

  • Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite sviestą ir pirštų galiukais sumaigykite iki trupinių. Išplaktus kiaušinius supilkite į trupinius, išmaišykite ir išminkykite tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve, kol paruošite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite kopūstus, susmulkintus svogūną ir paruoštus grybus. Kepinkite ant vidutinės kaitros apie 15 min., kol kopūstai suminkštės. Masę paskaninkite druska ir pipirais, įberkite bazilikų. Gerai išmaišykite. Atšaldytą tešlą padalykite į dvi dalis, viena turi būti didesnė. Ją iškočiokite į kiek didesnio skersmens nei kepimo forma paplotį. Įklokite tešlą kepimo formos dugną, kad kraštai dengtų sieneles. Tešlą apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, dėkite kopūstų ir grybų įdarą. Iš likusios tešlos dalies iškočiokite kepimo formos dydžio paplotį, juo užklokite įdarą, užspauskite kraštus. Pyrago viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Pyragą keliose vietose truputį įpjaukite arba pabadykite šakute ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis