Datulių pyragaičiai su irisiniu padažu

Krauna...
(0 / 5)

Konditerijos profesionalas Ali siūlo išsikepti minkštus, drėgnus datulių pyragaičius, kuriuos skaniausia valgyti dar šiltus. O kol pyragaičiai keps, nepatingėkite labai greitai išsivirti karamelinį padažą. Jį pagaminti užtruksite vos dvi minutes, tačiau jis labai praturtins desertą.

Jums reikės

  • Pyragaičio tešlai:
  • Karameliniam padažui:

Gaminame

  • Datules supjaustyti kubeliais ir apvirti vandenyje, kol suminkštės. Cukrų išplakti su kambario temperatūros sviestu. Toliau plakant po vieną įmušti kiaušinius. Jie taip pat turi būti kambario temperatūros. Į gautą masę suberti sausus ingredientus ir sumaišyti iki vientisos masės. Galiausiai po truputį sudėti datules ir atsargiai permaišyti. Masę sudėti į keksiukų formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Karameliniam padažui pirmiausia pakaitinti grietinėlę su cukrumi. Įpilti šlakelį vanilės ekstrakto ir įberti žiupsnelį druskos. Kuomet cukrus pilnai ištirpsta ir masė pradeda tirštėti, sudėti sviestą ir išmaišyti, kol ištirps. Dar šiltus pyragėlius dėti į lėkštę ir užpilti karameliniu padažu.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis