Daržovių ir jautienos pyragas

Krauna...
(0 / 5)

Linksmasis šefas Gian Luca siūlo pasigaminti pyragą su mėsa, grybais ir daržovėmis, kad, anot jo, „būtų malonu, gera ir laiminga gyvent“. Italai garsėja meile maistui, todėl toks patiekalo pristatymas nekelia nuostabos.

Jums reikės

  • Įdarui:
  • Tešlai:
  • Pyrago patepimui:

Gaminame

  • Jautieną, bulves, salierą ir morkas supjaustyti stambesniais kubeliais, o svogūną smulkiais. Užvirti vandenį ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol kubeliai ištirps. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi suberti mėsą ir apkepinti. Jai apskrudus supilti alų ir šiek tiek patroškinti. Sudėti visas daržoves. Pabarstyti druska ir pipirais. Šiek tiek pakepinti ir užpilti sultinio, kad apsemtų. Sudėti voveraites ir palikti troškintis maždaug 40 min. Tuo tarpu reikia pasigaminti tešlą. Miltus su sviestu labai gerai permaišyti virtuvinio kombaino pagalba, kol gaunama smėlio konsistencija. Tada supilti alų ir maišyti iki vientisos konsistencijos. Tešlą pabaigti minkyti ant miltais apiberto stalo. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir leisti 30 min. pailsėti šaldytuve. Per tą laiką baigs išsitroškinti ir įdaras. Tešlą iškočioti apie 3-4 mm storio. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Ją iškloti tešla (apie 4 cm tešlos dar turi likti išlindę iš formos). Supilti įdarą iki formos viršaus. Tešlos kraštus užvynioti link vidurio ir juos patepti kiaušinio trynių ir grietinėlės plakiniu. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su garų funkcija apie 30 min. (kepant be garų, kepimo laiką šiek tiek pamažinti).

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis