Citrininis pyragas su itališku morengu

Krauna...
(0 / 5)

Konditerijos šefas Ali Gadžijevas siūlo pasigaminti desertą su itališku prieskoniu – citrininį pyragą su itališku morengu. Šie skoniai fantastiškai dera tarpusavyje, dėl to jų derinys jau yra tapęs klasika.

Jums reikės

  • Trapiai tešlai:
  • Citrininiam kurdui:
  • Itališkam morengui:

Gaminame

  • Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti rankomis arba maišykle iki vientisos masės ir sudėti į formą biskvitui. Išlyginti. Storis turi būti apie 6-7 mm. Kepti 180°C temperatūroje apie 15 min. Birius ingredientus sumaišyti inde. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotele. Supilti citrinų tyrę, šiek tiek įtarkuoti citrinų žievelės ir dar permaišyti. Šį kremą supilti į formą ant iškepusio biskvito. Vėl kepti 160°C temperatūroje apie 30 min. Iš 100 g cukraus ir 50 g vandens išvirti sirupą. Jį virti iki 118-120 °C. Baltymus plakti su 25 g cukraus. Plakant baltymus palei katiliuko kraštą silpna srovele pilti sirupą. Plakti iki labai standžių putų. Išplaktą morengą konditeriniu maišeliu ir antgaliu ant iškepusio pyrago suformuoti bokštelus. Pilnai padengti visą paviršių. Morengą galima apdeginti.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis