Batatų salotos su lęšiais

Krauna...
(0 / 5)

Dėl skonio nesiginčijama: valgomasis batatas, dar vadinamas saldžiąja bulve, patinka ne visiems, bet gal tik todėl, kad nežinote, ką iš jų galima pagaminti? Mitybos specialistai batatus laiko labai vertinga daržove, kurioje gausu vitaminų, mikroelementų ir kitų organizmui svarbių medžiagų. Batatai labai stiprina imunitetą, lėtina senėjimo procesus, tinka dietinei mitybai, gali būti verdami, kepami ar gruzdinami, naudojami salotoms, pagrindiniams patiekalams ir desertams gaminti.

Jums reikės

Gaminame

  • Batatus įsukite į foliją ir 30 min. kepkite orkaitėje. Išvirkite lęšius: užpilkite vandeniu, vieno apelsino sultimis, pagardinkite druska ir virkite 30 min., po to skystį nupilkite. Lęšius ir plonais žiedais supjaustytus svogūnus 5–10 min. marinuokite padaže, kuriam suplakite ½ apelsino ir ½ citrinos sultis, aliejų ir druską. Į lėkštės centrą sudėkite batatų minkštimą, ant viršaus berkite lęšius, kapotas petražoles, apelsinų gabaliukus, granato sėklas ir apšlakstykite likusiu marinatu.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis