Batatas, įdarytas avokadu ir sūriu

Krauna...
(0 / 5)

Dėl skonio nesiginčijama: valgomasis batatas, dar vadinamas saldžiąja bulve, patinka ne visiems, bet gal tik todėl, kad nežinote, ką iš jų galima pagaminti? Mitybos specialistai batatus laiko labai vertinga daržove, kurioje gausu vitaminų, mikroelementų ir kitų organizmui svarbių medžiagų. Batatai labai stiprina imunitetą, lėtina senėjimo procesus, tinka dietinei mitybai, gali būti verdami, kepami ar gruzdinami, naudojami salotoms, pagrindiniams patiekalams ir desertams gaminti.

Jums reikės

Gaminame

  • Batatą nuplaukite, nusausinkite, įsukite į foliją ir 40 min. kepkite 180 °C orkaitėje. Batatą išimkite iš folijos, atvėsinkite. Atsargiai, kad nenusiluptų ir nesutrūkinėtų odelė, nupjaukite bulvės viršų ir šaukštu išskobkite minkštimą. Kartu su avokado minkštimu jį sutrinkite šakute, įmaišykite tarkuoto sūrio, prieskonių. Įdarą sudėkite į batato vidų ir pakepkite orkaitėje, kol sūris ištirps.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis