Baklažanų troškinys su jautiena

Krauna...
(0 / 5)

Baklažanai traukia akį neįprasta, beveik juoda spalva, į kiaušinį panašia ovalia forma. Nors šios daržovės lietuviams puikiai pažįstamos, ant kasdienio pietų stalo atsiranda labai retai. “Gal žmonės nežino, kokios jos vertingos, ką skanaus galima iš jų pagaminti?” – svarsto agronomė doc. dr. Audronė Žebrauskienė.

Jums reikės

Gaminame

  • Baklažanus supjaustykite stambiais gabaliukais. Pomidorus nuplikykite ir nulupkite odelę, susmulkinkite kubeliais, paprikas ir mėsą supjaustykite 4–5 cm gabaliukais, svogūnus – pusžiedžiais. Troškinimo inde įkaitinkite aliejų, paskrudinkite mėsą, tada sudėkite svogūnus, susmulkintus česnakus. Kai svogūnai suminkštės, suberkite paprikas, pomidorus, prieskonius ir troškinkite 60 min. Kitoje keptuvėje paskrudinkite baklažanus, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Kai mėsa baigs troškintis, sudėkite baklažanus, troškinį pagardinkite druska, cukrumi ir dar 5 min. patroškinkite.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis