Nupjaukite kotelius ir baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, odelės nenulupkite. Paukštieną arba žuvį, pomidorus (galite dar ir nulupti), svogūnus, grybus supjaustykite nedideliais gabaliukais, viską sumaišykite pagardinkite prieskoniais. Baklažanų puseles sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą, ant jų sudėkite paruoštą įdarą, kurio viršų pabarstykite sūriu. Laivelius kepkite 30–40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekalą valgykite šaukštu – bus patogu nugramdyti baklažanų minkštimą nuo odelės.
Šiam patiekalui galite naudoti įvairius įdarus: daržovių, paukštienos, mėsos, žuvies, grybų, įmaišyti ryžių. Paties švelniausio skonio – žuvimi ar paukštiena įdaryti laiveliai.