„Avižos priskiriamos maistingiausiųjų produktų sąrašui. Jos yra puikus skaidulų šaltinis, be to, turi daugiau baltymų nei dauguma kitų kruopų. Avižose gausu magnio, fosforo, geležies, cinko, kitų mineralų ir vitaminų. Dažnai vartojant avižas, gali sumažėti cholesterolio lygis, o tai reiškia – rizika sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Šios kruopos ar stambūs jų dribsniai padeda normalizuoti cukraus kiekį kraujyje, tad sumažėja cukrinio diabeto rizika. Dėl avižose esančių skaidulų pavalgę jų ilgiau jaučiamas sotumas, todėl mažiau užkandžiaujama. Būtent tai lemia, kad suvartojate mažiau kalorijų ir lieknėjate“, – tvirtina tinklaraščio „Lieknos Bitės“ kūrėjos Indrė ir Gabrielė. Jos dalinasi avižinių pusryčių pyrago receptu.
Visus ingredientus supilame į virtuvinį kombainą, gerai suplakame ir kepame iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.