Austriškas šokoladinis pyragas Sacher

Krauna...
(0 / 5)

„Šaltuoju sezonu reikia valgyti kuo daugiau šokolado!“ – pataria konditerijos profesionalas Ali Gadžijevas. Ir šiam šūkiui įgyvendinti puikiai tiks nuostabusis austriškas šokoladinis pyragas Sacher. Jis yra ne tik skanus, bet turi ir įdomią istoriją, kaip niekam nežinomas šešiolikmetis Francas Zaheris sukūrė neįprastą desertą, tapusį pasaulio kulinarinio paveldo dalimi. Tikrai verta pasigaminti namuose.

Jums reikės

  • Pyrago pagrindui:
  • Šokoladiniam ganašui:
  • Pertepimui:

Gaminame

  • Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, nukelti nuo kaitros ir sudėti šokoladą bei maišyti, kol išsilydis. Po vieną maišant sudėti trynius. Atvėsinti. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų. Atskirame inde sumaišyti birius ingredientus. Baltymų ir šokolado mases atsargiai permaišyti, kol susijungs į vientisą masę. Suberti birius ingredientus ir dar šiek tiek permaišyti iki vientisos masės. Tešlą supilti į formą. Kepti 160°C apie 20 min. Biskvitui iškepus palikti atvėsti. Jau galima formuoti pyragą. Bikvitą išilgai perpjauti į dvi dalis. Apatinį biskvitą aptepti aprikosų džemu, kraštuose paliekant 1 cm pločio žiedą. Ant jo, jau pilnai padengiant apatinį biskvitą, užpilti kelis šaukštus ganašo ir lygiai paskirstyti. Ant viršaus dėti kitą biskvitą. Visą paviršių pilnai ir lygiai padengti šokoladiniu ganašu (jo dar reikia pasilikti paskutiniam etapui). Palaikyti šaldytuve, kol ganašas užstings. Tuomet pašildyti likusį ganašą, kad jis būtų pakankamai skystas, ir apipilti visą pyragą. Pyragą dekoruoti karamelizuotais riešutais ar kitais mėgstamais ingredientais. Skanaus! Šokoladiniam ganašui grietinėlę užvirinti ir užpilti ant šokolado. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Sudėti sviestą ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis