Zefyrai “Melsvas levandų bliuzas”

Krauna...
(0 / 5)

Vieną dieną iš kažkur padvelkę levandų kvapai priminė graikų mitologijos pasakojimą apie keturis brolius Vėjus. Vienas iš jų – Vakarų vėjas – buvo vardu Zefyras. Tądien ir gimė mintis pasigaminti skaniausią zefyrų desertą, kvepiantį levandomis. Daiva Mikuckaitė dalinasi šio deserto receptu.

Jums reikės

  • Zefyrų masei:
  • Sirupui:
  • Obuolių tyrei:

Gaminame

  • Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius. Sudėkite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 40–50 min. Atvėsintus susmulkinkite trintuvu, kol gausite vientisą tyrę. Suberkite 1 g smulkintų levandos žiedų. Atšaldykite, geriausia – per naktį šaldytuve. 1 šaukštą levandų žiedų užpilkite 200 ml verdančio vandens. Po 30 min. nukoškite. Obuolių tyrę sumaišykite su su cukrumi ir kiaušinio baltymu. Plakite plakikliu vidutiniu greičiu. Kai masė pasidarys balta, greitį padidinkite iki maksimalaus. Į puodą storu dugnu supilkite agarą, cukrų ir levandų vandenį. Sirupą virkite ant mažos ugnies, nuolat maišydami silikonine mentele iki 110 °C. Pilkite karštą sirupą siaura srovele į masę, toliau ją plakdami vidutiniu greičiu. Supylę visą sirupą, plakite dar pusę minutės. Nedelsiant sudėkite masę į konditerinį maišelį su antgaliu ir ant kepimo popieriaus formuokite zefyrus. Viską reikia daryti labai greitai, nes jau prie +40 °C masė pradeda stingti. Palikime zefyrus aušti 12–24 val. (priklauso nuo patalpų drėgnumo). Išdžiūvusio zefyro paviršius turi būti nelipnus ir lengvai nusiimti nuo popieriaus. Sulipinkite po dvi zefyrų puseles ir apibarstykite milteliniu cukrumi.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis