Prancūziški cinamoniniai keksiukai

Krauna...
(5 / 5)

Profesionalus konditeris Ali siūlo išsikepti nepaprastus prancūziškus cinamoninius keksiukus saldiems pusryčiams. Daug kas iš vaikystės prisimena šiltų cinamoninių bandelių kvapą, taigi šie keksiukai tikrai nuteiks nostalgiškai. Kas yra nuostabu, tai nereikės minkyti, kildinti tešlos, laukti – viskas daug paprasčiau. Keksiukus išsikepti išties paprasta, o tada prasideda įdomioji dalis. Dar šiltus reikia nardinti šiltame svieste ir apvolioti cinamono bei cukraus mišinyje. Taip, tai tikrai nuodėmingi pusryčiai, tačiau kiekvienas kąsnelis yra vertas negalvoti apie kalorijų kiekį. Kas gali būti geriau ryte, nei minkštas, kvapnus cinamoninis keksiukas su kavos puodeliu?

Jums reikės

  • Keksiukų tešlai:
  • Glazūrai:
  • Maskarponės kremui:

Gaminame

  • Išplakti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir plakti iki purios kreminės konsistencijos. Atsargiai įmaišyti pieną. Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Birius ingredientus sumaišyti su sviesto bei cukraus kremu. Plakti iki vientisos masės. Baltymą išplakti iki putų konsistencijos ir pabaigoje įmaišyti į kekso masę. Į formelę dėti po 50 g tešlos. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Iškepusius ir šiek tiek pravėsusius keksiukus pamirkyti lydytame svieste ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje. Kremą pradėti nuo maskarponės sūrio. Jį reikia išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Tuomet supilti grietinėlę ir dar šiek tiek perplakti, kad kremas taptų vientisos konsistencijos. Įtarkuoti šiek tiek laimo žievelės, kad kremas taptų gaivesnis. Iš kremo suformuoti ant keksiukų „kepurėles“. Skanaus!

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis