Keksiukai – tarsi įprastas desertas, tačiau šiek tiek pakeitus produktus galime išgauti visai netikėtą skonį.
Ryžius išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Pieną truputį pašildykite ir jame ištirpinkite medų. Tada į pieną įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į šį mišinį suberkite ryžius, riešutus, dar kartą išsukite ir supilkite ant sumaišytų biriųjų produktų (mišinys turėtų būti vientisas, auksinės spalvos). Masę 10 min. palaikykite šaldytuve, tada ją supilstykite į sviestu pateptas keksiukų formeles (nepripilkite pilnų formelių!) ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 15–20 min. Kai iškeps, keksiukus išimkite iš orkaitės ir truputį aptepkite sviestu. Tie, kurie mėgsta, keksiukus gali paskaninti įdaru. Jį galite pasirinkti pagal skonį – tinka šokoladas, džiovinti obuoliai, slyvos, įvairūs riešutai, razinos ir kt.