Ryžių keksiukai su riešutais

Krauna...
(0 / 5)

Keksiukai – tarsi įprastas desertas, tačiau šiek tiek pakeitus produktus galime išgauti visai netikėtą skonį.

Jums reikės

Gaminame

  • Ryžius išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Pieną truputį pašildykite ir jame ištirpinkite medų. Tada į pieną įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į šį mišinį suberkite ryžius, riešutus, dar kartą išsukite ir supilkite ant sumaišytų biriųjų produktų (mišinys turėtų būti vientisas, auksinės spalvos). Masę 10 min. palaikykite šaldytuve, tada ją supilstykite į sviestu pateptas keksiukų formeles (nepripilkite pilnų formelių!) ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 15–20 min. Kai iškeps, keksiukus išimkite iš orkaitės ir truputį aptepkite sviestu. Tie, kurie mėgsta, keksiukus gali paskaninti įdaru. Jį galite pasirinkti pagal skonį – tinka šokoladas, džiovinti obuoliai, slyvos, įvairūs riešutai, razinos ir kt.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis