Pyragas su marcipanais

Krauna...
(0 / 5)

Ingredients

Gaminimas

  • Nutarkuokite apelsino žievelę, išspauskite sultis. Puodelyje iki virimo pakaitinkite sultis ir brendį, suberkite apelsinų žievelę, razinas, cukatas, džiovintas spanguoles, išmaišykite ir palikite 2–3 val., kad produktai išbrinktų. Iki 40°C pašildykite pieną, į jį įmaišykite cukrų ir mieles, palikite kelioms minutėms, kad mielės suputotų. Į dubenį suberkite miltus, prieskonius, supilkite pieną su mielėmis ir išminkykite. Tada įmuškite kiaušinį, sudėkite minkštą sviestą ir minkykite tešlą, kol taps elastinga ir nelips prie rankų. Tešlą pridenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltai, kad pakiltų – jos tūris turi būti dvigubai didesnis. Tada išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus, įminkykite nuspaustus vaisius ir iškočiokite neplatų pailgos formos stačiakampį. Išilgai ant jo patieskite marcipanų masės juostą, uždenkite ją tešlos kraštais. Kad kepant pyragas neatsivertų, labai gerai užspauskite kraštus. Pyragą padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pridenkite rankšluosčiu ir vėl palikite 1 val., kad pakiltų. Kepkite 50 min. 180 °C orkaitėje. Dar karštą pyragą aptepkite sviestu, o atvėsusį pabarstykite milteliniu cukrumi.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis