Batatų sriuba su burokėliais

Krauna...
(0 / 5)

Dėl skonio nesiginčijama: valgomasis batatas, dar vadinamas saldžiąja bulve, patinka ne visiems, bet gal tik todėl, kad nežinote, ką iš jų galima pagaminti? Mitybos specialistai batatus laiko labai vertinga daržove, kurioje gausu vitaminų, mikroelementų ir kitų organizmui svarbių medžiagų. Batatai labai stiprina imunitetą, lėtina senėjimo procesus, tinka dietinei mitybai, gali būti verdami, kepami ar gruzdinami, naudojami salotoms, pagrindiniams patiekalams ir desertams gaminti.

Jums reikės

Gaminame

  • Puode įkaitinkite aliejų ir jame paskrudinkite susmulkintus svogūnus, tada suberkite ir 2 min. pakepinkite česnakus. Sudėkite 1 cm dydžio kubeliais supjaustytus burokėlius, batatus, prieskonius ir kubelį sultinio, įpilkite 2 puodelius vandens ir troškinkite ant lėtos ugnies, kol daržovės suminkštės (apie 15–20 min.). Puodą nukaiskite ir jo turinį elektriniu smulkintuvu, paskiausiai supilkite kokosų pieną. Sriubą išpilstykite į lėkštes, pagardinkite grietine, skrudintomis moliūgų sėklomis, žalumynais, galite įberti burokėlių traškučių.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis