Interjero dizainerė K. Grybaitė meilę Italijai pajuto per maistą

Interjero dizainerę Kristiną Grybaitę užklumpu gaminant labai įdomų patiekalą “Fiori di zucca”. Kepti cukinijų žiedai – vienas skaniausių delikatesų Italijoje, o šis kraštas – Kristinos mylimiausiųjų sąrašo viršūnėje. Gal todėl ir mūsų pokalbis pasisuka apie italų maisto gaminimo, valgymo kultūrą, aistringą italų temperamentą, jų meilę gyvenimui. – Ne kartą spaudoje esate pasisakiusi interjero klausimais, bet

Daugiau

L. Garšvaitė: atrasti lietuviams tinkamą aštrumą – nelengva užduotis

Kas vieniems lietuvaičiams yra aštru, kitiems – anaiptol. Todėl “Piprės ūkio” įkūrėja Laura Garšvaitė, paklausta, ar jos siūlomi pagardai su aštriausiomis datulinėmis ir Chalapos aitriosiomis paprikomis yra labai aštrūs, dažniausiai tiesiog pasimeta. Moteris pripažįsta, kad įtikti lietuviams – nelengva užduotis. – Pradėkime sekti “Piprės ūkio” istoriją nuo pradžių. Sakėte, kad viskas prasidėjo labai seniai, dar

Daugiau

I. Šidlaitė: rauginti galima viską

Kultūros istorijos studijas baigusi, tačiau žolelių ir lauko gėrybių specialiste tapusi Ieva Šidlaitė džiaugiasi, kad pagaliau rauginimo vajus pasiekė ir Lietuvą. “Rengiu rauginimo kursus, tad sprendžiu pagal žmonių susidomėjimą jais”, – sako knygos “Natūralus rauginimas” autorė, anksčiau surinkdavusi vos kelias grupes per metus, o dabar rauginių gamybos patirtimi vos spėjanti dalytis su visais norinčiais. –

Daugiau

Įkarštį pagavęs grilio sezonas: patiekalų receptai ir veganams, ir vegetarams

Artėjant dar vienam šiltam savaitgaliui, norisi kuo dažniau būti gamtoje, o buvimas gamtoje neatsiejamas nuo iškylų bei grilio.  Nors dažniausiai esame pripratę ant grilio kepti kepsnius, šašlykus ar kitus mėsos gaminius, nepamirškime ir skanių daržovių, sūrių bei vaisių receptų. „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalinasi receptais, kurie puikiai tinka ne tik šalia mėsos, tačiau

Daugiau

Grilio kepimo čempionai dalijasi šašlykų marinavimo receptais: apsilaižysite pirštus

Kaip paruošti lietuvių pamėgtus šašlykus, kad netektų raudonuoti prieš svečius, o jų skonis verstų apsilaižyti pirštus? Šie klausimai šiltuoju metų laiku kyla ne vienam. Interneto platybėse galime rasti aibę šašlykų marinavimo receptų, tačiau kokį receptą naudoja grilio profesionalai? Anot Europos ir pasaulio barbekiu čempionatų prizininkės, Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narės Halinos Bovševič, pirmasis uždavinys ruošiantis

Daugiau

L. Rimgailė: esu priklausoma nuo saldumynų. Ir savęs nekaltinu

“Galbūt pyragėlis ir nepadarys mūsų laimingų, tačiau tikrai pakels nuotaiką, nuskaidrins dieną ir taip bent kažkiek sustiprins laimės pojūtį”, – šypsosi vilnietė Liucina Rimgailė. Ji žino, ką sako: moteris savo pomėgį ir silpnybę saldumynams pavertė verslu – kuria nuostabių skonių desertus, yra receptų knygos autorė, tinklaraštininkė. – Retas žmogus išdrįsta viešai išpažinti savo priklausomybes, o

Daugiau

Vaikų pusryčiai: ką turėtų žinoti tėvai?

Sveiki pusryčiai – svarbi dienos pradžia kiekvienam – tiek suaugusiajam, tiek vaikui. Tačiau dažnai mažųjų nenoras valgyti sukelia daug streso tiek tėveliams, tiek ir patiems vaikams. O pusryčiauti būtina. Kaip elgtis, kad kiekvienas rytas netaptų karu virtuvėje – pataria mitybos specialistė, VšĮ „Sveikatai palankus“ vadovė Raminta Bogušienė. Kodėl pusryčiauti būtina? Vaikai, kurie nevalgo pusryčių, neturi

Daugiau

Mitybos specialistė patiekalus šventiniam stalui siūlo gaminti garuose

Šventinis laikas kasmet lemia naujus iššūkius. Kuo nustebinti draugus ir artimuosius, ką dėti ant stalo, kad pradžiugintume svečius? Nors internetas lūžta nuo receptų ir patarimų, sveikos mitybos specialistai sako, kad nebūtina vaikytis tendencijų. Garuose keptas maistas gali tapti tikru kalėdiniu atradimu, jei tik tam skirsite šiek tiek laiko ir iš anksto paruošite namų darbus. Eksperimentuoti

Daugiau

Aistringa meilė maistui – ne iš pirmo žvilgsnio

– Prisiminkite save vaikystėje. Galbūt kulinarijos paslaptimis su jumis dalijosi mama, močiutė ar kitas artimas žmogus? – Labai norėčiau turėti gražią istoriją apie tai, kaip su mama miltuotomis nosimis kepėme pyragus. Deja, taip nebuvo – mano istorija daug paprastesnė. Meilės ir dėmesio maistui mano šeimoje niekada nebuvo, o ir aš pati, gyvendama su tėvais, gaminti

Daugiau

Trys mitybos specialistės V. Kurpienės receptai kitokiam Velykų stalui

Velykų stalas valgantiems pateikia gerokai mažiau iššūkių nei Kalėdos, aiškina žinoma mitybos ir sveikos gyvensenos specialistė Vaida Kurpienė. Pasak jos, taip yra todėl, kad pagrindinis šventinio savaitgalio patiekalas – sotumą suteikiantis, bet mažai kalorijų teturintis kiaušinis. Tačiau per Velykas specialistė siūlo visai šeimai vietoje tradicinių patiekalų išbandyti naujus ar pagamintus kitokiu, nei įprastu būdu, patiekalus

Daugiau
x

Pamirštas slaptažodis