Moliūgų cukatos

Krauna...
(5 / 5)

Cukatos – cukraus sirupe virti ir išdžiovinti vaisiai arba daržovės. Joms gaminti tinka visi kieti citrusiniai vaisiai, net kai kurios daržovės: moliūgai, burokėliai, morkos ir net cukriniai runkeliai. Dažnai cukatomis keičiami įprasti saldainiai.

Jums reikės

Gaminame

  • Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite smulkiais stačiakampiais (maždaug 2–3 cm storio). Susmulkintą moliūgą sudėkite į didelį puodą, užpilkite cukrumi ir palikite parą pastovėti kambario temperatūroje. Susidariusias sultis nukoškite į kitą puodą ir pakaitinkie iki virimo. Suberkite vanilinį cukrų, nutarkuokite citrinų ir apelsinų žievelių geltonąją ir oranžinę dalis (baltos dalies nelieskite, nes ji duoda kartumo), įspauskite vaisių sulčių. Sirupą gerai išmaišykite ir supilkite ant moliūgo gabalėlių. Vėl palikite parą pastovėti. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir suberkite moliūgo gabalėlius. Dėtkite į įkaitintą iki 60 laipsnių orkaitę, dureles palikite šiek tiek praviras ir džiovinkite apie 3–4 val., kol išgaruos drėgmė.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Pamirštas slaptažodis